Ian March 13, 2019

David Bellon – 2003

Manchester United köpte Bellion som en av de mest begåvade på den tiden unga framåt på kontinenten. För fransmannen betalade Sir Alex 3 miljoner euro till Sunderland, vilket i dessa tider inte var så öre. Bellion kunde dock inte motivera sina förhoppningar. Han har 40 matcher för Manchester United där han gjorde endast 8 mål och gav en assistans. Sommaren 2006 blev David slutligen “avskriven i land”, efter att ha släppts för 500 tusen euro till Nice.

Eric GEMBA-GEMBA – 2003

Kamerunens mittfältare flyttade till MJ-lägret som ett potentiellt ersättare för den “stora och hemska” Roy Keane. Ledningen för de “röda djävlarna” efter att ha köpt Djemba-Djemba för 4,5 miljoner euro från “Nantes” sa att den här afrikanen har otroligt fasthet och karaktär, men inget av denna Eric i engelsk storhet visade inte. I en och en halv säsong hade Kamerunerna 39 matcher för de röda djävlarna, men i de flesta av dem såg han uppriktigt oväsentligt ut. Disillusioned med Djemba-Djembas förmågor, Alex Ferguson släppte sin mittfältare för 2,5 miljoner euro till Aston Villa i januari 2005.

CLEBERSON – 2003

Med ännu större patos flyttade Kleberson till Manchester United. För brasilianen betalade Sir Alex 8,6 miljoner euro till Atletico Paranaans, som i dessa tider var en mycket, mycket anständig summa. Dessutom, i leiren av de “röda djävlarna” flyttade Kleberson i status för den nuvarande världsmästaren. Men den brasilianska karriären i MJ var helt oskärlig. Han kom ihåg av många extremt gråa spelare, även om han deltog i 30 slagsmål (2 mål, 6 assists). Två år senare bröt de röda djävlarna förlusten Kleberson i Besiktas för drygt två miljoner euro.

Owen HARGRIVS – 2007

Att köpa Hargreaves från Bayern för 25 miljoner euro, Manchester United gick ursprungligen på ett äventyr, eftersom mittfältaren var utsatt för skada. Mankunians misslyckades med att kringgå dessa “rakes”. Hargreaves spelade 39 matcher för MJ (2 mål och 2 assistenter), men Oeun spenderade mycket mer tid på sjukhuset än på fältet.