Ian December 2, 2018

Starten av “Real” med en ny tränare frågade inte. Uppenbarligen undrade inte. Och det fanns objektiva skäl som är välkända. Skyll Loptegi direkt för krämig långvarig spelkris – det sista. Tränaren gjorde verkligen ett anmärkningsvärt jobb med att återskapa spelstilen. Och det här arbetet kunde per definition inte ge ett snabbt resultat, eftersom laget lämnade den systembildande spelaren, medan andra viktiga spelare fortfarande var i tröghet och prostration efter VM. Dessutom, från “Real” Lopetegi vände sig klart lycka till. I nästan alla sina senaste matcher, med undantag för Clasico, har Madrid skapat många scoring chanser. Men de kunde inte göra något. Men nästan allt flög in i sina grindar.
Deprimerad av motgångarna beslutade Hulen att ta chansen i matchen med Barcelona. Han förstod säkert att det här spelet kan vara hans sista. Så han försökte spela annorlunda. Men varken laget förstod tränarens idéer eller tränaren skickade dem inte till laget, resultatet var mycket beklagligt.

Jag kommer att säga ett ord om fattiga Hulen

Faktiskt kan det inte finnas något annat sätt. Mellanrummen mellan linjerna “Real” i spelet vid Camp Nou var obscenely kollektiv-farm. De, dessa frizoner, det var synd att inte använda. Och Barca utnyttjade. Full fiasco för Real. Och först och främst – för Julen Lopetegi. Han klarade helt enkelt inte uppgiften på detta stadium. Det kan väl vara att framtiden hans “Real” skulle bryta igenom. Och resultaten förbättrades. Men ingen gav honom tid. Fast han lovade att han skulle. Florentino Perez var i den här situationen den verkliga djävulen-fröken. Först trodde han på sin nya leksak, men när hon började röra sig förlorade han allt intresse för det. Och för vissa väntade, när den här leken verkligen kommer att förälskas. Det här ögonblicket kom i spelet med Barça. Lopetegi kastas in i gatan utan det minsta ånger. Samtidigt har han på stoltsplatsen stött på en tacksamhet till coachingpersonalen för “deras ansträngningar”.

***
Ytterligare Florentino Perez kommer leta efter och kommer definitivt hitta en ny favoritleksak för sig själv. Han kommer att älska henne så länge hon är intresserad av honom. Och då kommer hon säkert att drabbas av Hulens öde, som brukar bo i bosättningar.
Och vad sägs om Lopetegi själv? Tyvärr kan man avsluta sin karriär i Spanien. Det är möjligt att det fortfarande kommer att dyka upp någonstans i Portugal eller i Mellanöstern, men den stora är inte längre tillräckligt för honom.