Ian March 7, 2018

För fem år sedan flydde de till Fenerbahce, ett år senare till Lyon. För tredje gången kommer Pilsen att försöka korsa EM-åtta rundor. I eftermiddag gick laget av Pavel Vrba-tränare till Lissabon, Portugal för öppningsduellen (sedan 21.05 CET, direktsända sändningar ČT sport).

“Jag hade kul med killarna att vi alltid har slutat på detta stadium. Utmaningen är stor. Men vi är inte favoriter, säger försvarare David Limbersky före avresan från Prag.

Sporting är en respekt, den här säsongen på hans gräsmatta vann endast Barcelona i Champions League-gruppen. “Det blir självklart svårt. Sporting är definitivt den bästa rival vi kommer att stöta på i årets europeiska liga “, säger mittfältaren Jan Kopic.

Sporting är tredje i tabellen i portugisiska ligan, i den tidigare rundan i European League har Astana eliminerat 3: 1 utanför och 3: 3 hemma. “Vi vet att de har eliminerats i kampen för FCSB Champions League, som har gett fem mål borta. De har en olycklig högsparkare, Base Dosta, som skottar många mål. Han har några muskulösa problem nu, låt oss se om han ska spela, säger Kopic.

Väst Bohemians hade en ovanligt fri helg, på grund av hög frost höll deras duell i Ostrava. Å andra sidan var Sporting hela tiden, på grund av Porta på fredag ​​lyckades han göra ett mål (1: 2). “Jag föredrar att spela regelbundet, jag tar inte det som en fördel,” sade Limbersky.

Efter ungefär tre timmars flygning till portugisiska huvudstaden kommer Pilsen-projektet att flyttas till hotellet. Segerns pre-match-träning på José Alvaladeo-stadion börjar kl 19:00 GMT (en timme mindre i Lissabon).